Bine ați venit în pagina COMUNEI BERIU   Click to listen highlighted text! Bine ați venit în pagina COMUNEI BERIU Powered By GSpeech
A+ R A-

Aşezare geografică

Comuna Beriu este situată în partea de est a judeţului Hunedoara , în zona Orăştiei , cuprinzând în limitele sale forme variate de relief, de la munţi înalţi până la terase joase şi chiar câmpii de-a lungul celor două râuri care traversează comuna. Comuna Beriu se află la o distanţă de 7km. de municipiul Orăştie , 34 km. de Deva , reşedinţa de  judeţ şi 11 km. de Costeşti. Comuna Beriu se situează în partea de nord a masivului Godeanu , cuprinzînd în raza sa administrativă o mare suprafaţă de teren muntos.Teritoriul administrativ al comunei Beriu se învecinează în partea de nord-est cu  municipiul Orăştie ,în partea de sud-est cu Orăştioara de  Sus  şi comuna Mărtineşti , iar în partea de sud-vest  cu comuna Romos şi Judeţul Alba.Suprafaţa administrativă a comunei este de 18.479ha , cu o populaţie de 3612 locuitori şi o densitate de 20 locuitori / km.Teritoriul administrativ al comunei este alcătuit din 8 sate şi anume:Beriu centrul de comună, Căstău, Cucuiş, Măgureni, Orăştioara de Jos, Poieni, Sereca şi Sibişel.Satele sunt grupate în partea de nord a comunei în zona de terasă, singurul sat situat în zonă muntoasă este  Măgureni.

Distanţele dintre satele aparţinătoare şi centrul de comună sunt: 

  • Căstău - 4km ,
  • Cucuiş-13km , 
  •  Măgureni -33km , 
  • Orăştioara de Jos - 3km , 
  • Poieni - 5km ,
  • Sereca  - 2km , 
  • Sibişel -10km           

Principala arteră de circulaţie care străbate comuna Beriu este drumul judeţean DJ 705A cu traseul de la nord la sud prin Orăştie , Căstău, Beriu, Orăştioara de Jos de unde se continuă spre sud până la Costeşti . Legătura dintre satul Sereca şi centrul de comună se face pe drumul comunal DC53.Localitatea Sibişel este amplasată pe valea Sibişelului , în zona de deal , fiind accesibilă pe drumul comunal DC54. Satul Cucuiş este amplasat în zonă de deal, fiind accesibil pe drumul comunal DC54 A.Satele Poieni şi Măgureni sunt situate pe trasee laterale, derivate din drumul judeţean  DJ705 A  , respectiv din drumul comunal DC54. Satul Poieni este accesibil numai pe drum de câmp iar satul Măgureni numai pe drum forestier.Accesul la calea ferată se face prin staţia C.F.R.Orăştie, pe teritoriul comunei Beriu nu sunt trasee ale căii ferată.

http://harti.searchromania.net/harta/romania/romania_(general)/_beriu/

Instrumente structurale

Uniunea Europeană Guvernul României Fonduri UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate
de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech